........Welcome to abkantharajat.blogspot.in........Visit again to see latest updates.......

Click on the label Examination materiel 2012 to view all model questions and answer for IPO and PM Grade 1 exam........ For better view open this blog in google chrome......
......Impossible is Nothing.... ....Save Paper - Think before you print.....!

21 March 2014

GK Questions for Postal Assistant Examination| Useful for other Exams also


Q1. After which historical character is the Victoria Gardens in Maharashtra named?
(A) Nana Saheb
(B) Jijamata
(C) Chhatrapati Shivaji
(D) Balaji Baji Rao

Q2. Ulaanbaatar is the capital of which Asian country?
(A) Sri Lanka
(B) Maldives
(C) Mongolia
(D) Malaysia
Ans. (C) Mongolia

Q3. In which Indian state is the Kanchenjunga National Park located?
(A) West Bengal
(B) Sikkim
(C) Arunachal Pradesh
(D) Assam
Ans. (B) Sikkim

Q4. The Atlas mountain range is in which continent?
(A) Europe
(B) Asia
(C) Africa
(D) Australia
Ans. (C) Africa

Q5. Saffron color in Indian national flag stands for _____.
(A) Sacrifice
(B) Prosperity
(C) Enmity
(D) Peace
Ans. (A) Sacrifice

Q6. Sristhanaka was the original name of which Indian city?
(A) Thane
(B) Nasik
(C) Pune
(D) Nagpur
Ans. (A) Thane

Q7. Who was the first Indian to reach the semi final in Wimbledon Tennis Championship?
(A) Ramanathan Krishnan
(B) Ramesh Krishnan
(C) Leander Paes
(D) Mahesh Bhupati
Ans. (A) Ramanathan Krishnan

Q8. Who was the inventor of xerography?
(A) Chester Carlson
(B) Michael Faraday
(C) Thomas Alva Edison
(D) Humphry Davy
Ans. (A) Chester Carlson

Q9. Who was the first Indian woman to win a medal in the Olympics?
(A) P.T.Usha
(B) Karnam Malleshwari
(C) Kunjarani Devi
(D) Bachendri Pal
Ans. (B) Karnam Malleshwari

Q10. In which Indian state would you find the largest church of Asia?
(A) Rajasthan
(B) Maharashtra
(C) Kerala
(D) Goa
Ans. (D) Goa


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comments:

Page navigation

POSTAL DEPT AND OTHER BOOKS AVAILABLE HERE

The book centre
#32, Payappa Garden street
Queens road cross
Shivajinagar
Bangalore-560051
Phone No: 080-22862152
: 080-41464152
swamybookcentre@gmail.com

About Me

My Photo
AB KANTHARAJA
Hassan, Karnataka, I am BA graduate. Presently working in Department of Post (DOP) as Inspector Post at Somwarpet Sub Dn, Karnataka email-abkantharaja@gmail.com
View my complete profile

Followers

Labels

Flash Labels by Way2Blogging

Comments

Blog Statistics

 

Declaimer

All effort have been made to ensure accuracy on the content of this blog, the same should not be constued as a statement of law or used for any legal purposes. I accept no responsibility in relation to the accuracy, users are advised to verify/check any information with relavant department

| AB KANTHARAJA © 2012. All Rights Reserved | Template Style by ABK | Design by AB KANTHARAJA | Back To Top |