........Welcome to abkantharajat.blogspot.in........Visit again to see latest updates.......

Click on the label Examination materiel 2012 to view all model questions and answer for IPO and PM Grade 1 exam........ For better view open this blog in google chrome......
......Impossible is Nothing.... ....Save Paper - Think before you print.....!

7 October 2012

MODEL QUESTIONS FOR IPO EXAM PAPER III


(INDIAN EVIDENCE ACT 1872 QN 121-132)


121.    Evidence given by a dumb witness in the court by writing or signs shall be deemed to be

(a)       Documentary evidence                  (b)       Oral evidence
(c)        Neither A nor B                                (d)       None of these                       Ans:b

122.    Who can take identification parade?

(a)       Police officer                                     (b)       Magistrate
(c)        Any citizen                                        (d)       Any of these                         Ans:b

123.    Which of the following statement is correct?

(a)       If an attesting witness denies or does not recollect the execution of the  
            document, its execution may be proved by primary evidence
(b)       If an attesting witness denies or does not recollect the execution of the document, its execution may be proved by other evidence
(c)        Its execution may be proved by secondary evidence
(d)       All the above                                                                                                 Ans:b


124.    An Act, order or notification of the State Government may be proved by

(a)       Oral evidence
(b)       Journals publishing those documents
(c)        The records of the departments, certified by the heads of the dept  or by
            any document purporting to be printed by order of the Government
(d)       None of these                                                                                               Ans:c

125.    The proceedings of the legislature may be proved by

(a)       Oral evidence
(b)       Copy of such proceedings
(c)        The journals of those bodies or by published Acts or abstracts or by
            copies purporting to be printed by order of the Government concerned
(d)       None of these                                                                                               Ans:c
           
125.    A leading question, without the permission of the Court, may be asked in ____

(a)       Examination-in-Chief                                 (b)       At any time                           
(c)        Cross examination                                      (d)       None of these           Ans:c

  
126.    Point out the incorrect answer. Evidence may be

(a)       Direct and indirect                           (b)       Primary and secondary
(c)        Oral and documentary                    (d)       Procedural and substantive    Ans:d

127.    If a document is executed in several parts, each part is ___ of the document

(a)       Oral evidence                                  (b)       Primary evidence
(c)        Secondary evidence                       (d)       None of these                       Ans:b

128.    A copy compared with a copy of a letter made by a copying machine is ___ evidence of the contents of the letter

(a)       Documentary                                                (b)       Primary
(c)        Secondary                                         (d)       None of these.                      Ans:c

129.    Under the Evidence Act, fact means

(a)       Factum probandum             (b)       Factum probans
(c)        Both factum probandum and factum probans
(d)       None of the above.                                                                                      Ans:c

130.    Relevancy is

(a)       Question of law and can be raised at any time
(b)       Question of law but can be raised at the first opportunity
(c)        Question of law which can be waived
(d)       Question of procedure which can be waived.                                        Ans:a

131.    Which of the following documents are not admissible in evidence?

(a)       Documents improperly procured
(b)       Documents procured by illegal means
(c)        Both (a) & (b)
(d)       Neither (a) nor (b).                                                                                       Ans:d
132.    Several classes of facts, which are connected with the transaction(s) in a particular mode, are relevant

(a)       Under section 6 of Evidence Act
(b)       Under section 7 of Evidence Act
(c)        Under section 8 of Evidence Act
(d)       Under section 9 of Evidence Act.                                                             Ans:b

(Prepared by AB Kantharaja, Mobile 08969822340, http://abkantharaja.blogspot.in


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comments:

Page navigation

POSTAL DEPT AND OTHER BOOKS AVAILABLE HERE

The book centre
#32, Payappa Garden street
Queens road cross
Shivajinagar
Bangalore-560051
Phone No: 080-22862152
: 080-41464152
swamybookcentre@gmail.com

About Me

My Photo
AB KANTHARAJA
Hassan, Karnataka, I am BA graduate. Presently working in Department of Post (DOP) as Inspector Post at Somwarpet Sub Dn, Karnataka email-abkantharaja@gmail.com
View my complete profile

Followers

Blog Archive

Labels

Flash Labels by Way2Blogging

Comments

Blog Statistics

 

Declaimer

All effort have been made to ensure accuracy on the content of this blog, the same should not be constued as a statement of law or used for any legal purposes. I accept no responsibility in relation to the accuracy, users are advised to verify/check any information with relavant department
There was an error in this gadget

| AB KANTHARAJA © 2012. All Rights Reserved | Template Style by ABK | Design by AB KANTHARAJA | Back To Top |