........Welcome to abkantharajat.blogspot.in........Visit again to see latest updates.......

Click on the label Examination materiel 2012 to view all model questions and answer for IPO and PM Grade 1 exam........ For better view open this blog in google chrome......
......Impossible is Nothing.... ....Save Paper - Think before you print.....!

30 September 2012

MODEL QUESTIONS FOR IPO EXAM PAPER III

0 comments
(INDIAN EVIDENCE ACT 1872 QN 75-100)


76.       Section 60 of Indian Evidence Act is

a)         Proof of facts by oral evidence                  b)         Secondary evidence
a)            Oral evidence must be direct                     d)         Proof of contents of documents                                                                                                                Ans:c(60)
77.       Oral evidence must in all cases whatever be direct that is to say-

a)            If it refers to a fact which could, be seen it must be the evidence of witness who say he saw it
b)            If it refers to a fact which could be heard, it must be the evidence of witness who says he heard it
c)            If it refers to a fact which could be perceived by any other sense or in any other manner it must be evidence of a witness who says he perceived it by that sense
d)            All the above                                                                                                 Ans:d(60)
           
78.       Which of following is not hearsay evidence?

a)            Statement of police that on basis of inquiry conducted by him that accused was not at home on night of incident
b)            Report of newspaper
c)            Report prepared on basis of information provided by officer
d)            Statement of witness to prove relationship between persons.                        Ans:c

Click Here Read More->>>

LGO Examination Answer Key Question No 29- 50 English

0 comments
Directions   Questions Nos  26-  29  Find out the correctly  spelt word

26
      (A)  Acquaintence
      (B) Acquaintance
      (C) Acquaintince
       (D)Acquintence

Answer   B
27    (A )    Abriviation
(B)     Abbreviation
( C )    Abbrivation
       (E)       Abbreveation

Answer   B
28   (A)  Believable
(B)  Beleivable
(C ) Belivable
(D)  Believible

Answer  A
Click Here Read More->>>

24 September 2012

MODEL QUESTIONS FOR IPO EXAM PAPER III

0 comments

51.       Which is relevant in Section 8?

            a)         Cause                                                                        b)         Occasion
            c)         Preparation                                                   d)         All the above             Ans:c

52.       A is accused of murder of B by beating him whatever is said or done by A or B or by standers at beating or so shortly before or after it as to form part of transaction is a relevant fact under section-

            a)         Section 6                                                       b)         Section 9
            c)         Section 12                                                     d)         Section 8                   Ans:a

53.       Which of the following is not relevant under section 8 of Indian Evidence act?

            a)         Intention                                                        b)         Occasion
            c)         Preparation                                                   d)         Previous conduct     Ans:b

Click Here Read More->>>

22 September 2012

ANSWER KEY - ENGLISH - LGO EXAMINATION 2012 QUESTION NO 26- 38

0 comments

26. Directions Questions Nos 26- 29 Find out the correctly spelt word

(A) Acquaintence
(B) Acquaintance
(C) Acquaintince
(D) Acquintence

Answer B

27 (A ) Abriviation
     (B) Abbreviation
     ( C ) Abbrivation
     (E) Abbreveation
Answer B

28 (A) Believable
      (B) Beleivable
       (C ) Belivable
       (D) Believible
Answer A
Click Here Read More->>>

20 September 2012

Inspector Posts Examination 2012

0 comments
Inspectors Posts Examination 2012 re scheduled.  The exam will be held on 13th & 14th  Oct 2012  

(Vide Directorate letter No. A-34012/07/2012-DE Dated 18 Sep 2012)

Click Here Read More->>>

19 September 2012

KEY for the LGO examination held on 16-09-2012 (Sunday)

0 comments

                                                 MATHS  KEY

1. A sum of Rs.8, 500 is to be divided among 5 men, 6 women and 8 boys in the ratio of 10:7:1. The share of one woman will be _______
(a) Rs.85                     (b) Rs.385                   (c) Rs.850                   (d) Rs.595
ANS:-D


2. Gudia purchased a watch at 9/10th of its selling price and sold it at 80% more than its selling price. Her Gain is?
(a) 18 %                      (b) 20%                      (c) 10 %                      (d) None of these
ANS:-B


3. A Fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally he had:
(a) 588 apples             (b) 600 apples             (c) 672 apples             (d) 700 apples
ANS:-D


Click Here Read More->>>

13 September 2012

Issue of Hall Tickets for LGO Examination scheduled to be held on 16/09/2012 (Sunday)

0 comments
To download Hall Ticket, Please Click Here
Click Here Read More->>>

10 September 2012

GUIDE FOR PREPARE POSTAL/SORTING ASSISTANT EXAMINATION

0 comments

Collection  of Questions  -  General  Knowledge
General  Knowledge  Question  Set No  I


General  Knowledge  Question  Set No  I

General  Knowledge  Question  Set No  2

General  Knowledge  Question  Set No  3

General  Knowledge  Question  Set No  4


Click Here Read More->>>

IPO EXAM 2012: VACANCY POSITION

0 comments

Click Here Read More->>>

7 September 2012

Inspector Posts Examination 2012 again postponed.

0 comments
Inspectors Posts Examination 2012 scheduled to be held on 15th and 16th September, 2012 is postponed vide Directorate memo No. A-34012/07/2012-DE dated 6th September, 2012 till further order.
Click Here Read More->>>

MODEL QUESTIONS FOR IPO EXAM PAPER III

0 comments
(INDIAN EVIDENCE ACT 1872 QN 26-50)


26.       Which one of following is a fact

            a)         Hari said                                                        b)         Mohan saw
            c)         Ram told a lie                                               d)         Any of these             Ans:d(3)
  
27.       That man heard or saw something, it is

            a)         A fact                                                              b)         A document 
            c)         An evidence                                                 d)         Done                          Ans:a(3)

28.       That man has a certain reputation it is

            a)         An evidence                                                 b)         A fact
            c)         A document                                                  d)         All                               Ans:b(3)

29.       Court includes-

a)            All magistrates and judges
b)            All persons authorized to take evidence
c)            Both the A & B
d)            None of these                                                                                               Ans:c

Click Here Read More->>>

6 September 2012

1300 MODEL QUESTIONS FOR IPO EXAM PAPER I

2 comments



Revised Syllabus and Pattern
Reference books
Model  Questions


(1)  (i)    Acts/Rules/ Guidelines Instructions     relating to Inland & Foreign Posts,
Indian Post office Act -1898. 
Post Office  Guide Part I
Post Office Guide Part II




(ii)     Mail Operations,
Postal Manual Volume V


Postal Manual Volume VII,


Postal Manual Volume VI Part I


                                                         (iii)     Money Remittances,
Postal Manual Volume VI Part II
Postal Manual Volume VI Part III


(iv)    Savings Bank Schemes
POSB Manual Volume I


(v)     Saving Certificates


POSB Manual Volume II,
(vi)     Rural and Postal Life Insurance.


PLI and RPLI
(2)     Organization  of      Department,   Office Procedure  and  Material     Management   for optimum utilization of network, Establishment and Administrative Matters.
Postal Manual Volume II,


Postal Manual Volume IV


Postal Manual Volume VIII
(Prepared  by AB Kantharaja, Inspector Posts, Hassan Sub Dn, Karnataka, email id- abkantharaja@gmail.com  http://abkantharaja.blogspot.in )

Click Here Read More->>>

MODEL QUESTION FOR IPO EXAM PAPER II

0 comments
To download model questions 
for paper II Click here

(Always visit http://abkantharaja.blogspot.in for more questions)
Click Here Read More->>>

MODEL QUESTIONS FOR IPO EXAM PAPER IV

0 comments
To download model questions for Paper IV
 of IPO Exam  Click here

(Collected and Published by AB Kantharaja, Mobile 08969822340, http://abkantharaja.blogspot.in)

Click Here Read More->>>

3 September 2012

PA / SA Direct Recuitment Applications available in ONLINE

0 comments
Click Here Read More->>>

Page navigation

POSTAL DEPT AND OTHER BOOKS AVAILABLE HERE

The book centre
#32, Payappa Garden street
Queens road cross
Shivajinagar
Bangalore-560051
Phone No: 080-22862152
: 080-41464152
swamybookcentre@gmail.com

About Me

My Photo
AB KANTHARAJA
Hassan, Karnataka, I am BA graduate. Presently working in Department of Post (DOP) as Inspector Post at Somwarpet Sub Dn, Karnataka email-abkantharaja@gmail.com
View my complete profile

Followers

Labels

Flash Labels by Way2Blogging

Blog Statistics

 

Declaimer

All effort have been made to ensure accuracy on the content of this blog, the same should not be constued as a statement of law or used for any legal purposes. I accept no responsibility in relation to the accuracy, users are advised to verify/check any information with relavant department

| AB KANTHARAJA © 2012. All Rights Reserved | Template Style by ABK | Design by AB KANTHARAJA | Back To Top |